l'EPS viu el seu tradicional sopar d'antics alumnes, PDI i PAS amb rècord de participants

Descarregar Pdf

El divendres 3 de maig és va celebrar el 8è Sopar d’antics alumnes, professorat i PAS de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) al Restaurant ABV del Club Tennis Urgell de Lleida amb la presència de 110 persones entre antics alumnes, professorat, PAS i autoritats com ara, el Sr. Carles Capdevila, vicerector de Personal Acadèmic de la UdL, el Sr. Ferran Badia, vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdL, el Sr. Francesc Giné, antic director de l'escola, el Sr. Josep M. Moragues, president de l'Associació d'Antics Alumnes i Amics de la UdL, el Sr. Josep Ramon Freixanet, director executiu de GFT, en representació de l’Associació d’Empreses de Tecnologia i Sistemes d’Informació de Lleida (AETI), Josep M. Baltasar, director de l'oficina de Caixa d'Enginyers de Lleida, Lluís Ollé, delegat del rector al campus Igualada-UdL, Luisa F. Cabeza, directora del centre de recerca Inspires UdL i els degans/presidents dels diferents col·legis professionals:

- Sr. Ramon Grau, Degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Lleida (CETILL)

- Sr. Xavier Pintanel i Òscar Palnes, Vicedegans del Col·legi Oficial d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Catalunya (COETIC)

- Sr. Jordi Virgili, Vicedegà Adjunt de les Terres de Ponent del Col·legi d’Enginyers en Informàtica de Catalunya (COEINF)

- Sr. Montse Sanmartín, en representació del President del Col·legi d’Aparelladors i Aparelladores, Arquitectes Tècnics i Arquitectes Tècniques, Enginyers i Enginyeres d’Edificació de Lleida (CAATEELL)

- Sr. Frederic Lorente, vocal del del Col·legi d’Aparelladors i Aparelladores, Arquitectes Tècnics i Arquitectes Tècniques, Enginyers i Enginyeres d’Edificació de Lleida (CAATEELL)

- Sr. Guillem Boira, President del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya – Demarcació de Lleida (COEIC)

- Sr. Josep M. Baltasar, Director de la seu de lleida de caixa d'Enginyers.

Magda Valls, juntament amb el seu equip al complet, va donar la benvinguda als 110 assistents al 8è sopar el director de l’EPS, especialment als companys vinguts exprressament des d'Igualada, va emfatitzar la importància de la incorporació del Campus Igualada a l'EPS, va comentar els excel·lents registres d'ocupabilitat que gaudeixen els titulats de l'escola, va felicitar-se per la signatura de les noves dobles titulacions internacionals i va anunciar que la implementació del nou Grau en Disseny Digital i Tecnologies Creatives va per molt bon camí i que confia que aquest curs 2019-20 l'EPS compti amb aquest nova titulació.

Seguidament el nou equip directiu va voler retre un sentit i merescut reconeixemet a en Francesc Giné, director de l'EPS els darrers 8 anys. En Francesc va agrair aquest reconeixement i va elogiar l'equip humà amb el que va treballar durant aquests anys.

Com ja es habitual el sopar va servir de marc per al lliurament d’una sèrie de premis i distincions lligades a l’activitat i la vida de l’Escola.  En primer lloc es va realitzar el lliurament dels Premis EPS als alumnes amb els millors expedients acadèmics dels curs anterior en cadascuna de les titulacions impartides a l’Escola.

Els estudiants guardonats van ser:

- Joel Mayavangwa Esteo, distinció al millor expedient del Grau en Arquitectura Tècnica. va rebre el premi de mans del vocal del Col·legi d’aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida, Sr. Frederic Lorente, que en representació del col·legi li lliurarà un any de col·legiació gratuïta i un obsequi. En absència del Joel va rebre le premi la coordinadora de titulació, Sra. Lídia Rincón.

 

- Òscar Lladós Cos, premi al millor expedient acadèmic del Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica. Va rebre el premi de part del Sr. Ramon Grau Lanau, Degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Lleida, que en representació del col·legi li lliurarà un any de col·legiació gratuïta i un obsequi. Així mateix, David Calvera Cosculluela, premi al millor expedient acadèmic del Grau en Enginyeria Mecànica també va rebre el premi de part del Sr. Ramon Grau Lanau, Degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Lleida, que en representació del col·legi li lliurarà un any de col·legiació gratuïta i un obsequi.

 

- Alba Lamas Varela, premi al millor expedient acadèmic del Grau en Enginyeria Informàtica. Va rebre el premi de mans del Sr. Xavier Pintanel, Vicedegà del Col·legi Oficial d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Catalunya, que en representació del col·legi li lliurarà un any de col·legiació gratuïta i un obsequi. Així mateix, Sergi López Sorribes, premi al millor expedient acadèmic del Doble Grau en Enginyeria Informàtica i ADE també va rebre el premi de mans del Sr. Xavier Pintanel, Vicedegà del Col·legi Oficial d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Catalunya, que en representació del col·legi li lliurarà un any de col·legiació gratuïta i un obsequi.

 

- Albert Merino Pulido, millor expedient acadèmic del Màster en Enginyeria Informàtica. Va rebre el premi de mans del Sr. Jordi Virgili Gomà, representant del  Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya, que en representació del col·legi li lliurarà un any de col·legiació gratuïta i un obsequi. En absència de l'Albert va recollir el premi l'alumne del màster, Marc Ribalta.

- Ivan Rey Torrente, millor expedient acadèmic del Màster en Enginyeria Industrial. Va rebre el premi de mans del Sr. Guillem Boira Herreros, President del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya, demarcació de Lleida, que en representació del col·legi li lliurarà un any de col·legiació gratuïta i un obsequi.

 

Enhorabona a tots ells!

Posteriorment es va celebrar el lliurament del Premi AETI, que atorga l’Associació d’Empreses de Tecnologia i Sistemes d’Informació de Lleida i l’EPS. Van lliurar les distincions en nom de l’associació el Sr. Josep Ramon Freixanet i el Sr. Roger Garray.  Aquesta edició del Premi AETI es dotà amb un premi de 1.800€ distribuïts en tres premis de 600€ (grau, doble grau i màster).

Premi AETI al Millor Treball Final del Grau en Enginyeria Informàtica dotat amb 600€:

  • Títol: Disseny d'un sistema de votació en Blockchain
  • Alumne: Arnau Díaz Torres
  • Director/s: Josep Argelich i Josep M. Miret

Premi AETI al millor projecte de Doble Grau en Enginyeria Informàtica i ADE, dotat amb 600€:

  • Títol: Optimizing a Supply Chain model of the pig sector and developing a Decision Support System
  • Alumne: Víctor Gil Navarro
  • Director/s: Luis M. Pla Aragonés i Jordi Mateo

 

 Premi AETI al millor projecte del Màster en Enginyeria Informàtica, dotat amb 600€:

  • Títol: Xarxes vehiculars. Implementació d'un protocol criptogràfic basat en la identitat
  • Alumne: Meritxell Jordana Gavieiro
  • Director/s: Josep M. Miret

 

Posteriorment es va dur a terme el lliurament del primer Premi Caixa d’Enginyers-EPS al millor Treball de Final de Grau/Màster de les  titulacions de l’Escola Politècnica Superior realitzades en l’àmbit de la mobilitat internacional amb una dotació de 1.000€. Va lliurar aquest premi en Josep M. Baltasar Tomàs, Director de la seu de Lleida de l’entitat.

El guanyador de la 2a edició del premi Caixa d’enginyers- EPS va ser en Cedric Ortiz Pena, que va cursar la doble titulació del Grau en Enginyeria Mecànica i el Grau en Energy and Environmental Engineering a la universitat de Novia a Finlàndia.

Després d’aquest primer reguitzell de premis, els assistents van gaudir del sopar.

La vetllada va continuar amb el lliurament de premis del III Open de Tennis EPS “Inspiring the Future” 2019 que va lliurar l’organitzadora principal de la competició, Sra. Susana Maza. A tots els participants assistents al sopar se’ls i va lliurar una camiseta espotiva UdL de record i es va atorgar una copa pr al segon classificat, el Sr. Joan Albert López i el premi al guanyador del III Open de Tennis EPS, el Sr. Joan Cabós, que es va eregir com a dominador absolut del torneig amb dues victories i un segon lloc en les seves tres edicions. Felicitats!

Seguidament es va dur a terme el lliurament dels dos premis restants: el Premi Alumni EPS i la Distinció docent "Joan Gimbert".

En primer lloc es va atorgar el Premi Alumni EPS 2019 que van lliurar el Sr. Josep M. Moragues president Alumni UdL i la directora de l'EPS, Sra. Magda Valls

Un cop avaluades totes les candidatures finalistes, el passat 23 d’abril  de maig es decidir el nom del candidat guanyador, que en aquesta cinquena edició, ha estat en Joan Casanovas Vidal.

Joan Casanovas és antic alumne de la 2a promoció d'Enginyeria Tècnica Industrial, especialitat Mecànica a l'Escola Politècnica Superior. L’any 1998 accedeix als estudis d’Enginyeria Tècnica Industrial a l’EPS i simultàniament, l’any 2001 inicia els estudis d’enginyeria tècnica agrícola a l’ETSEA  on els finalitza l’any 2005.

Inicia la seva vida laboral l’inicia durant els estius universitaris aprenent l’ofici de lampista gràcies al seu pare.

Un cop titulat, l’any 2005 s’incorpora a l’empresa Aqualia, empresa dedicada a la gestió integral de l’aigua. Després de 10 anys com a cap de servei de les poblacions de Rosselló, Soses, Albatàrrec, Vilanova de la Barca i la Mancomunitat de Pinyana li arriba la oportunitat de donar un pas més en la seva trajectòria laboral com a cap de servei de la ciutat de Lleida. Dos anys més tard es nomenat director d’aigües de Lleida, fent-se càrrec del cicle integral de l’aigua a Lleida, càrrec que ocupa actualment.

Paral·lelament, l’any 2008, cofunda l’empresa familiar Aljosa Solar, empresa dedicada al subministrament d’energia elèctrica mitjançant plaques solars fotovoltaiques de la que actualment és soci. Fruit d’aquesta vessant emprenedora, l’any 2015 inicia una nou projecte empresarial com a cofundador i soci de l’empresa Codi 0, granja familiar dedicada a la producció d’ous ecològics a l’horta de Lleida. Actualment es troba immers en l’ampliació i millora de la granja Codi 0 per a convertir-la en una granja de producció de cicle tancat.


Posteriorment es va realitzar el lliurament de la Distinció a la Qualitat Docent EPS “Joan Gimbert”, en reconeixement a la tasca docent realitzada pel professorat de l’Escola.

Aquests premis porten el nom d’en Joan Gimbert, qui fou professor de l’EPS des de els seus inicis, i qui destacà per la seva dedicació a la docència i la innovació a l’aula per tal d’apropar les matemàtiques als seus alumne, i es preocupà especialment per mostrar-los les seves aplicacions en el camp de les enginyeries.

Els membres de la comissió avaluadora i aplicant la normativa de la distinció, acordar atorgar les següents mencions i la distinció, que van lliurar els caps d'estudi de l'EPS, el Sr. Jérôme Barrau i el Sr. Josep L. Lérida.

Els membres de la comissió avaluadora, reunits el 10 d'abril  i aplicant la normativa de la distinció acorda atorgar les següents distincions:

- MENCIÓ A LA QUALITAT DOCENT PEL GRAU EN  ARQUITECTURA TÈCNICA al Sr. Josep Coll Miró. En absència del Josep va rebre la menció la coordinadora de la titulació, la Sra. Lídia Rincón.

- MENCIÓ A LA QUALITAT DOCENT PEL GRAU EN ENGINYERIA MECÀNICA a la Sra. Íngrid Martorell Boada


- MENCIÓ A LA QUALITAT DOCENT PEL GRAU EN ENGINYERIA INFORMÀTICA al Sr. Juan Enrique Garrido Navarro


I Finalment , la DISTINCIÓ AL MILLOR DOCENT EPS DEL CURS 2014-15 PEL GRAU EN ENGINYERIA ELECTRÒNICA INDUSTRIAL I AUTOMÀTICA va recaure en el Sr. Tomàs Pallejà Cabré, que va agrair la distinció i va confessar la seva admiració per el seu professsor i model docent, Joan Gimbert.

Recordeu que podeu seguir informats de les novetats d'Alumni EPS en la nova web: www.alumnieps.udl.cat

Moltes gràcies a tots els assistents, enhorabona als premiats i fins a propera edició!